Do IT with Poland – den polske IT-bransjen blir sterkere

  • Utskrift
  • E-post

thumb DoITwithPolandDyktige medarbeider, tjenester av høy kvalitet, fokus på innovasjon, dynamisk vekst og konkurranseevne i økonomisk forstand utgjør den strukturelle aksen av den polske IT- og IKT- bransjen. Disse faktorene er også bransjens drivkrefter som virker spesielt tiltrekkende til utenlandske investorer som leter etter handelspartnere i Polen. Bedriftseiere fra Polen er enige i at det er det beste tidspunktet til å innføre polske tjenester og produkter som tilhører IT- og IKT-bransjen på utenlandske markeder som blir mulig takket være støtten fra det polske< departementet for økonomi som samler polske merker i et felles tiltak som kalles for Marki Polskiej Gospodarki (merker av den polske økonomi) og som fremmer dem på verdensmarkeder.

F4  DoITwithPolandGlobalisering av IKT-markedet og systematisk overføring av produksjon til asiatiske land og land av Sentral og Øst- Europa er en tendens som er karakteristisk for det siste tiåret og som resulterer i at Polen får betydning som produsent av IKT-løsninger. Det polske markedet karakteriseres også av stadig økende behov for informasjons- og telekommunikasjonsteknologier. I perioden 1996-2008 økte den polske IKT-eksporten med 28% per år og Polen spesialiserte seg innenfor forbrukerelektronikk, produksjon av programvarer på bestilling, elektroniske spill og mobile løsninger. Kontinuerlig arbeid med å forbedre telekommunikasjonslov, forenkling av prosedyrer for å skaffe midler for databehandling, inkludering av IT-kompetanse i læreplanen og forenklede investeringer i infrastruktur har resultert i at i dag bruker polakker sosiale medier oftere enn gjennomsnittlige europeere, og indikatorer på bruk av offentlige internettjenester blant bedriftene overstiger det europeiske gjennomsnittet.

F5 DoITwithPolandGlobalisering av IKT-markedet og systematisk overføring av produksjon til asiatiske land og land av Sentral og Øst- Europa er en tendens som er karakteristisk for det siste tiåret og som resulterer i at Polen får betydning som produsent av IKT-løsninger. Det polske markedet karakteriseres også av stadig økende behov for informasjons- og telekommunikasjonsteknologier. I perioden 1996-2008 økte den polske IKT-eksporten med 28% per år og Polen spesialiserte seg innenfor forbrukerelektronikk, produksjon av programvarer på bestilling, elektroniske spill og mobile løsninger. Kontinuerlig arbeid med å forbedre telekommunikasjonslov, forenkling av prosedyrer for å skaffe midler for databehandling, inkludering av IT-kompetanse i læreplanen og forenklede investeringer i infrastruktur har resultert i at i dag bruker polakker sosiale medier oftere enn gjennomsnittlige europeere, og indikatorer på bruk av offentlige internettjenester blant bedriftene overstiger det europeiske gjennomsnittet.

F3 DoITwithPolandPolakker som er blant de fremste i bransjen gjenkjenner potensialet av bransjens bredte spekter og ikke neglisjerer dens enkelte deler, mens samtidig utvikler de forskningsaktiviteter, utsetting av drift, sentra for programvareutvikling, samt vedlikehold og tjenester. Polen ser stadig bedre ut i forhold til andre land fra regionen som et sted for lokalisering av forsknings- og utviklingssentra og nystartede bedrifter som spesialiserer seg i programvareutvikling. De fleste IT-prosjekter gjennomføres med tanke på helsebransjen, telekommunikasjon, økonomi, forsvarsindustrien og bilindustrien. Stadig flere bedrifter har spesialisert seg i produksjon av spill, og dette markedssegmentet har registrert tosifret vekst. Man kan også se dynamisk utvikling av bransjen som spesialiserer seg i utleie av arbeidere for enkelte midlertidige prosjekter eller utleie av hele prosjektgrupper - dette markedet vil vokse i løpet av kommende år med 20% per år.

Polakker fra IKT-bransjer er åpne mot samarbeid med utenlandske kunder, IT-bransjens representanter, og tilbyr tjenester og produkter av høyeste kvalitet og utviklende polsk økonomi som baserer på kunnskap og erfaring av velkvalifiserte spesialister samlet i Marki Polskiej Gospodarki (merker av den polske økonomi) og med støtte fra Branżowy Program Promocji IT/ICT (IT- og IKT-bransjens salgsfremmende program) som er finansiert fra unionens midler som en del av Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka (operasjonsprogram for innovasjon i økonomi). Branżowy Program Promocji IT/ICT (IT- og IKT-bransjens salgsfremmende program) har som mål å skape nye, sterke polske merker som blir anerkjent verden rundt og knyttet til Polen. Markedstiltak innen Branżowy Program Promocji IT/ICT (IT- og IKT-bransjens salgsfremmende program) skal settes inn i Polen, Tyskland, Norge, Sverige, Spania, Brasil, Japan og USA. Mer oppdatert informasjon finnes på programmets offisielle nettsiden: www.poland-it.pl

 

 
   

Nye artikler

Karnevalet er snart slutt. Invitasjon til Maskeradenballet lør 1 mars- vennligst spre infoen videre!

Har noen lyst å være med på Maskeradeballet i Galleri Stylo i Hvervenbukta på lørdag den 1 mars? Si ifra, så disker jeg opp med både ompamusikken fra det polske trekkspillbandet Kapela Wojtowicz og chili con carne med noe attåt: Karnevalet er snart slutt, vi må da få til en real dansefest!

Vårty polske bidrag under ERAS festivalen 2013: lørdag den 23 august på Rådhusplassen i Oslo

thumb koziolekDen polske klubben deltar for 5. gang på den multikulturelle www.erasfestivalen.no på Rådhusplassen i Oslo lørdag den 23 august 2013. I år har vi valgt ut unge talenter som våre kulturambassadører...

Do IT with Poland – den polske IT-bransjen blir sterkere

thumb DoITwithPolandDyktige medarbeider, tjenester av høy kvalitet, fokus på innovasjon, dynamisk vekst og konkurranseevne i økonomisk forstand utgjør den strukturelle aksen av den polske IT- og IKT- bransjen. Disse faktorene er også bransjens drivkrefter som virker spesielt tiltrekkende til utenlandske investorer som leter etter handelspartnere i Polen. Bedriftseiere fra Polen er enige i at det er det beste tidspunktet til å innføre polske tjenester og produkter som tilhører IT- og IKT-bransjen på utenlandske markeder som blir mulig takket være støtten fra det polske< departementet for økonomi som samler polske merker i et felles tiltak som kalles for Marki Polskiej Gospodarki (merker av den polske økonomi) og som fremmer dem på verdensmarkeder.

Lutosławski i wybitny polak w Konserthuset w Oslo

oslofilharmonienUroczystą galę, 18 kwietnia br., w ramach Roku Lutosławskiego ustanowionego przez UNESCO, w Oslo Konserthus otworzy kompozycja Arne Nordheima (1931-2010) Adieu, napisana pośmiertnie jako wspomnienie dla swojego kolegi i przyjaciela, w 1994 roku. Natomiast światowej sławy wiolonczelista norweski, Truls Mørk odegra jedno z arcydzieł Maestro, Koncert Wiolonczelowy – 1969-70, skomponowany przez naszego Ambasadora Kultury Polskiej specjalnie dla Mścisława Roztropowicza, obrazujący konflikt między jednostką (solista) a zbiorowością (orkiestra) – którym sam Maestro dyrygował, także ze sławnym Trulsem Mørkiem jako solistą, w 1990 roku. Był to ostatni występ kompozytora przy pulpicie, właśnie w Oslo.

Rok 2013 ogłoszony przez UNESCO rokiem Lutosławskiego

witold lutoslawski 01
"Portret Witolda Lutosławskiego z okładki książki Janiny Januszewskiej-Skreiberg "Sercem w dwóch krajach" / Fot. Morten Krogvold

Witold Lutosławski - 100 lecie urodzin kompozytora

Życie bez muzyki byłoby pomyłką
Fryderyk Nietzsche

25 stycznia przypada 100 rocznica urodzin Witolda Lutosławskiego (1913– 1994), naszego wielkiego, światowej sławy kompozytora i dyrygenta, który dla muzyki polskiej i światowej ma nieocenione zasługi.

Artysta został uczczony z wielką estymą na całym świecie, jako że UNESCO ogłosiło rok 2013 rokiem Lutosławskiego. Koncerty odbywać się będą m.in. w Londynie, Singapurze, Zurychu, Dusseldorfie, Sztokholmie, Barcelonie, Nowym Jorku (Lincoln Center) i innych miastach USA, Oslo, Trondheim, Tokio, Stuttgarcie, Monako. 25 stycznia nastąpi inauguracja obchodów w Filharmonii Narodowej z udziałem wybitnej skrzypaczki Anne- Sophie Mutter. Organizatorzy Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina zorganizują Festiwal pod hasłem "Od Chopina do Lutosławskiego". W programie znajduje sie około 20 utworów Lutosławskiego w wykonaniu wybitnych artystów. Już wcześniej Polski sejm uchwalił rok 2004 rokiem Witolda Lutosławskiego.